Κατηγορίες
Δράσεις

Συνθήματα αλληλεγγύης – στήριξης των καταλήψεων | πορεία Τρίτη 4/4

Το πρωί της 13ης Μαρτίου, τα σκυλιά του κράτους προχώρησαν στην εκκένωση δύο καταλήψεων στην Αθήνα: του Αυτοδιαχειριζόμενου Κοινωνικού Χώρου της Βίλας Ζωγράφου στου Ζωγράφου και της κατάληψης στέγης προσφύγων/μεταναστών Δρακοπούλειο (Αλκιβιάδου 4) στο κέντρο της Αθήνας. Από τη Βίλα Ζωγράφου συνελήφθησαν επτά σύντροφοι/ισσες που επέλεξαν να παραμείνουν και να υπερασπιστούν την κατάληψη αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη. Έπειτα από αρκετές ώρες στη ΓΑΔΑ και στα Δικαστήρια αφέθηκαν ελεύθεροι. Από το Δρακοπούλειο, προσήχθησαν 127 πρόσφυγες ανάμεσα στους οποίους και 37 παιδιά, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο κέντρο κράτησης της Πέτρου Ράλλη πριν οδηγηθούν οι περισσότεροι σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, ενώ οι υπόλοιποι αφέθηκαν στο δρόμο σε αναζήτηση νέας στέγης και σωτηρίας για την επιβίωση των ίδιων και των οικογενειών τους.

Τα παραπάνω γεγονότα αποδεικνύουν το οργανωμένο σχέδιο τους κράτους να χτυπήσει τις καταλήψεις, τα κέντρα αγώνα και όλους τους ανθρώπους που τα στηρίζουν. Στην ίδια κατεύθυνση, αρχίζουν να διαρρέουν πληροφορίες για ενδεχόμενο νέο κύμα εκκενώσεων των καταλήψεων κυρίως στην Αθήνα. Εμείς, όμως, θα υπερασπιστούμε τις καταλήψεις με κάθε κόστος.

«Τέτοιες κοινωνικές δυναμικές -είναι γνωστό και στην εξουσία- εκλύονται από τις δομές αγώνα που στήνονται στις καταλήψεις και στους χώρους του αναρχικού κινήματος. Και για αυτό άλλωστε χτυπιούνται. Η εξουσία όμως ξεχνάει συνεχώς, ότι οι δομές αυτές δεν είναι οι τοίχοι αλλά οι άνθρωποι τους. Εμείς που επιλέγουμε να στεγαζόμαστε πολιτικά, να δραστηριοποιούμαστε κοινωνικά και πολιτισμικά, να ζούμε σε απελευθερωμένους χώρους, κάνοντας «αφαιρετικές ιδέες» όπως η συντροφικότητα, η αλληλεγγύη, η αυτοοργάνωση τρόπο ζωής. Ειδικά σήμερα, που οι ανάγκες δεν απαντώνται στα πλαίσια κανενός κράτους, καμιάς δημόσιας πρόνοιας, καμιάς ΜΚΟ, ο λόγος υπέρ των κατειλημμένων χώρων είναι πιο επίκαιρος από ποτέ, είτε πρόκειται για ανάγκες τις λεγόμενες βιοτικές, (π.χ. στέγης), είτε για ανάγκες έκφρασης, δημιουργικότητας, πολυποίκιλων ερεθισμάτων, τις αποκαλούμενες επιθυμίες. Φυσικά, δεν μπορεί, στα δικά μας μυαλά, οι χώροι αυτοί να μην είναι εκτός από κοινωνικοί και πολιτικοί, να αποτελούν σκέπη για ζύμωση, αλληλεπίδραση, ανάπτυξη του συλλογικού στο λόγο και τη δράση.
Για όλους αυτούς τους λόγους, κι ακόμη για άλλους που δεν μπορούν να αποτυπωθούν σε χαρτί, γιατί γίνονται συλλογικό βίωμα, και αποτύπωμα αντίστασης σε ό,τι μας εξουσιάζει δηλώνουμε συνειδητά συνένοχοι και συνένοχες στο έγκλημα της προσπάθειας για τη δημιουργία ενός νέου κόσμου, αλληλεγγύης, ισότητας, ελευθερίας.» (απόσπασμα από το κάλεσμα της κατάληψης “Mundo Nuevo” στην πορεία)

Έτσι, το βράδυ της Κυριακής 2/4 επισκεφθήκαμε μεγάλα σχολικά συγκροτήματα της ανατολικής Θεσσαλονίκης και γράψαμε συνθήματα αλληλεγγύης για τις καταλήψεις προπαγανδίζοντας την πορεία της Τρίτης.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΣΤΙΑ ΑΓΩΝΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ & ΣΕ ΟΣΟΥΣ & ΟΣΕΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ & ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΜΑΣ

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ | ΤΡΙΤΗ 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 18.00 ΚΑΜΑΡΑ

Αντιεξουσιαστικό Σχήμα Μαθητών «Αταξία»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *