Κατηγορίες
Διάφορα

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της αντιφασιστικής της 19/3

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της αντιφασιστικής της 19/3

Σήμερα, Κυριακή 19/3 τα ανθρωποειδή του ιερού λόχου και οι λοιποί φασίστες της πόλης μας αποφάσισαν να ξεμυτίσουν από τις τρύπες τους, διοργανώνοντας άλλη μια από τις «συγκεντρώσεις – φιέστες» τους.  Πιστοί στην πάγια, πλέον, τακτική τους δεν είχαν ανακοινώσει τον τόπο της συγκέντρωσης τους παρά μόνο λίγες ώρες πριν. Η καλεσμένη αντιφασιστική συγκέντρωση κινήθηκε αμέσως προς τον λευκό πύργο, όπου ήταν τελικά το σημείο συνάντησής τους. Την ίδια ώρα, μπάτσοι έσπευσαν να προστατέψουν τους λιγοστούς φασίστες που είχαν ήδη συγκεντρωθεί. Στην προσπάθεια τους αυτή, χτύπησαν την αντιφασιστική πορεία αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την σχέση που έχουν με τους φασίστες. Η επίθεση των μπάτσων είχε ως αποτέλεσμα, την σύλληψη τριών συντρόφων μας, ανάμεσα τους και ένα μέλος της συλλογικότητάς μας. Για τον τελευταίο ορίστηκε τακτική δικάσιμος στην εισαγγελία ανηλίκων και αφέθηκε ελεύθερος, ενώ οι άλλοι δυο περνάνε αυτόφωρο αύριο το πρωί.

Η επιλογή των κατασταλτικών δυνάμεων να χτυπήσουν άλλη μια φορά το αντιφασιστικό κίνημα υπαγορεύεται απευθείας από την κρατική επιταγή. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συμβαδίζει με τον πλέον εξόφθαλμο τρόπο με τους φασίστες, κάνοντας την συνειδητή επιλογή «να στήνει πλάτες» σε οποιαδήποτε απόπειρα των φασιστών να βγουν στο δρόμο, όπως έκανε και σήμερα. Παίρνει επίσης, την απόφαση να καταστείλει τις δομές του κινήματος και να εκκενώσει καταλήψεις στέγης μεταναστ.ρι.ων (εκκενώσεις τριών καταλήψεων το καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη, πρόσφατες εκκενώσεις της «Βίλας Ζωγράφου» και της «κατάληψης προσφύγων Αλκιβιάδου 9» στην Αθήνα.

Οι αντιφασίστες, οι αναρχικοί και ο κόσμος του αγώνα είμαστε εδώ και θα είμαστε εδώ για να σταθούμε εμπόδιο σε αυτές τους τις επιδιώξεις. Πιο συγκεκριμένα, η δυναμική που έχει επιδείξει το ευρύτερο αντιφασιστικό κίνημα, όχι μόνο στην πόλη μας αλλά και γενικότερα στη χώρα, σχετίζεται άμεσα με τη «μυστικοπάθεια» των φασιστών. Οι συλλογικές αντιφασιστικές μάχες που έχουμε δώσει στο δρόμο δείχνουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι φασίστες δε χωράνε σε αυτά τα μέρη, όπως και σε κάθε γωνιά της γης. Και ο αγώνας αυτός είναι δύσκολος και διαρκής, γι’ αυτό και αύριο θα είμαστε δίπλα στους συντρόφους μας, ενάντια σε κράτος, μπάτσους και φασίστες.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της αντιφασιστικής διαδήλωσης της 19/3, Δευτέρα 20/3 στις 10:30 στο Αγ. Βενιζέλου. Θα ακολουθήσει πορεία προς τα Δικαστήρια.

ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Αντιεξουσιαστικό Σχήμα Μαθητών «Αταξία»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *