Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους/ις 25 συντρόφους/ισσες για την παρέμβαση στην Μητρόπολη

Η κρατική καταστολή αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του συνολικού εξουσιαστικού μηχανισμού, για αυτό και δεν γίνεται να απουσιάζει από κανενός χρώματος διαχειριστές της εξουσίας. Πιο συγκεκριμένα, στις 27 Ιουλίου στη θεσσαλονίκη διαδραματίζεται ένα «σκληρό κυνήγι μαγισσών». Στο στόχαστρο βρίσκονται οι καταλήψεις στέγης μεταναστών/ριων και ο κόσμος που τις στηρίζει. Μέσα σε μια νύχτα, εκκενώνονται ταυτόχρονα οι 3 κατειλημμένες δομές στέγασης μεταναστών/ριων της πόλης, το «Ορφανοτροφείο», το «Μανδαλίδειο (Νίκης)» και η «Ηurriya». Όσα άτομα βρίσκονταν εκείνη την ώρα στα κτήρια, συλλαμβάνονται (συνολικά 73). Από αυτούς οι μετανάστες/στριες οδηγούνται στα κοντινά camps και στους υπόλοιπους απαγγέλονται κατηγορίες, ενώ το κτήριο του «Οραφανοτροφείου» κατεδαφίζεται προκλητικά. Αμέσως, σε όλη την χώρα συσπειρώνεται το κίνημα αλληλεγγύης και πραγματοποιούνται πολύμορφες δράσεις. Στη θεσσαλονίκη καταλαμβάνεται η «Σχολή Θεάτρου», για να λειτουργήσει ως κέντρο αγώνα. Σύντροφοι/ισσες από την κατειλημμένη σχολή θεάτρου πραγματοποιούν παρέμβαση στην Μητρόπολη (το Ορφανοτροφείο άνηκε στην εκκλησία Α.Ε.), όπου συλλαμβάνονται και οι 25. Αρχικά, αθωώνονται όλοι, παρολ’αυτά ασκείται έφεση από την εισαγγελία και με πρωτοφανής ταχύτητα, ορίζεται το εφετείο για τις 13/1.

Δεν μπορούμε να θεωρήσουμε τις 3 αυτές εκκενώσεις ως άσχετες με την συγκυρία. Γενικότερα, το κράτος δείχνει να εκδικείται όσες/όσους επιλέγουν ένα διαφορετικό δρόμο στήριξης και αλληλεγγύης προς τους καταπιεσμένους αυτού του κόσμου, προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, δημιουργώντας αυτοοργανωμένες δομές μακριά από κόμματα, κράτος και ΜΚΟ. Ακόμη λίγες μέρες πριν από τις εκκενώσεις πραγματοποιήθηκε το «No Βorder camp» στη θεσσαλονίκη, μια διεθνής συνάντηση των αγωνιζόμενων ανά την ευρώπη. Έτσι, οι κατασταλτικές ενέργειες ήρθαν απλώς να επισφραγίσουν την λειτουργία του κρατικού μηχανισμού.

Αποτελεί επιτακτική ανάγκη να ενισχύσουμε τις δομές του κινήματος, όπως και να δημιουργήσουμε νέες. Να αντιπαλέψουμε τον καπιταλισμό, την «ευρώπη φρούριο» και τον σύγχρονο ολοκληρωτισμό που στο σύνολο τους είναι υπεύθυνοι για τις χιλιάδες δολοφονίες ανθρώπων είτε στα μέρη τους, είτε στο δρόμο για την σωτηρία τους στα χερσαία και υδάτινα σύνορα της ευρώπης.

*«Η αλληλεγγύη μας δεν ακολουθεί τη διαδρομή του χρήματος.

Η αλληλεγγύη μας δεν φοράει χακί μοιράζοντας είδη «πρώτης ανάγκης» και κατασταλτικά χάπια σε πρόσφυγες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Η αλληλεγγύη μας δεν συνεργάζεται με τις μαφίες των διακινητών και τους μπάτσους.

Δηλαδή, Η αλληλεγγύη μας δεν είναι κρατική.

Ξεκινά από τους/τις καταπιεζόμενους/ες και τελειώνει σε αυτούς/ες.

Η αλληλεγγύη μας είναι επικίνδυνη.»

*(απόσπασμα από την απολογία των 25 συντρόφων/ισσων)

ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 25 ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ/ΙΣΣΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης, Παρασκευή 13/1 στις 9:00 στα δικαστήρια

Αυτόνομο Σχήμα Μαθητών «Αταξία»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *